We kunnen tegenwoordig niet meer zonder onze smartphones. Waar je ook kijkt op straat, jong of oud, iedereen loopt wel met een telefoon in de hand. Grote kans dat het overgrote deel ook een abonnement heeft. Hierbij worden maandelijks tientallen euro’s overgemaakt om hun telefoon te kunnen gebruiken. Helaas zien we ook dat de telefoonrekeningen jaarlijks duurder lijken te worden. Om nog maar te zwijgen over de keren dat je buiten je bundel moest bellen of toch meer internet had verbruikt dan gedacht. Merk jij ook dat je steeds meer uitgeeft aan je telefoonrekening? En zou je hier graag verandering in brengen? In dit artikel vind je enkele simpele tips om meer te besparen op jouw telefoonrekening. 

Sim only of mobiel abonnement? 

Allereerst is het slim om een sim only abonnement te overwegen. De meeste mensen kiezen voor een gewoon mobiel abonnement omdat ze dan hun telefoon niet in één keer hoeven te betalen. Het aflossen zit bij de maandelijkse kosten inbegrepen. Eigenlijk koop je de telefoon dus op afbetaling. Het voordeel hiervan is dat je bij het aflopen van je abonnement ook weer direct in aanmerking komt voor een nieuwe telefoon. Bovendien hoef je ook niet in één keer een hoog bedrag neer te tellen. Wanneer je er echter voor kiest om je iPhone 14 Pro Max in één keer zelf te kopen en een sim only abonnement af te sluiten, dan ben je op de lange termijn stukken goedkoper uit. 

Besef goed dat je altijd meer voor een telefoon zult betalen als je dit op afbetaling doet. Maandelijks betaal je dan ook een zeer hoog bedrag om te kunnen telefoneren. Tegenwoordig is vijftig euro per maand bijvoorbeeld helemaal niet zo gek meer. Dit terwijl je met een sim only abonnement slechts enkele euro’s kwijt hoeft te zijn. Je betaalt immers alleen voor je verbruik. Bovendien zien we ook dat mensen hierdoor vaak zuiniger zijn op hun telefoon en hier heel wat langer mee zullen doen. Wanneer deze op de juiste manier wordt gebruikt, kan je hier immers jaren plezier van hebben. Op de lange termijn scheelt het dan ook wel heel veel geld. 

Gebruik zoveel mogelijk wifi 

Velen hebben een relatief kleine databundel als het om internetten gaat. Ondertussen wordt er wel heel wat bekeken op social media. Alleen al het bekijken van filmpjes op TikTok kan al een enorme aanslag op je bundel zijn. Daarom is het verstandig om goed op je verbruik te letten zoveel mogelijk wifi te gebruiken. Sowieso in huis, maar probeer ook onderweg eventuele openbare verbindingen op te zoeken. Zo voorkom je dat je je databundel te veel aanspreekt.

Houd je verbruik bij 

Bij een eerste abonnement is het vaak een beetje aftasten wat je nodig hebt. Maar wanneer je al jaren over een telefoonabonnement beschikt, is het heel eenvoudig om je verbruik onder de loep te nemen. Dit kun je gewoon terugzien in je afschriften. Hoeveel verbruik je nu eigenlijk op maandelijkse basis? Wat is het gemiddelde? Door dit verbruik bij te houden, kun je in het vervolg wellicht een beter passend abonnement vinden. Hoe beter het abonnement bij je past, hoe meer geld je kunt besparen.