Hoe je meer kunt besparen op jouw telefoonrekening

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder onze smartphones. Waar je ook kijkt op straat, jong of oud, iedereen loopt wel met een telefoon in de hand. Grote kans dat het overgrote deel ook een abonnement heeft. Hierbij worden maandelijks tientallen euro’s overgemaakt om hun telefoon te kunnen gebruiken. Helaas zien we ook dat de telefoonrekeningen jaarlijks duurder lijken te worden. Om nog maar te zwijgen over de keren dat je buiten je bundel moest bellen of toch meer internet had verbruikt dan gedacht. Merk jij ook dat je steeds meer uitgeeft aan je telefoonrekening? En zou je hier graag verandering in brengen? In dit artikel vind je enkele simpele tips om meer te besparen op jouw telefoonrekening. 

Sim only of mobiel abonnement? 

Allereerst is het slim om een sim only abonnement te overwegen. De meeste mensen kiezen voor een gewoon mobiel abonnement omdat ze dan hun telefoon niet in één keer hoeven te betalen. Het aflossen zit bij de maandelijkse kosten inbegrepen. Eigenlijk koop je de telefoon dus op afbetaling. Het voordeel hiervan is dat je bij het aflopen van je abonnement ook weer direct in aanmerking komt voor een nieuwe telefoon. Bovendien hoef je ook niet in één keer een hoog bedrag neer te tellen. Wanneer je er echter voor kiest om je iPhone 14 Pro Max in één keer zelf te kopen en een sim only abonnement af te sluiten, dan ben je op de lange termijn stukken goedkoper uit. 

Besef goed dat je altijd meer voor een telefoon zult betalen als je dit op afbetaling doet. Maandelijks betaal je dan ook een zeer hoog bedrag om te kunnen telefoneren. Tegenwoordig is vijftig euro per maand bijvoorbeeld helemaal niet zo gek meer. Dit terwijl je met een sim only abonnement slechts enkele euro’s kwijt hoeft te zijn. Je betaalt immers alleen voor je verbruik. Bovendien zien we ook dat mensen hierdoor vaak zuiniger zijn op hun telefoon en hier heel wat langer mee zullen doen. Wanneer deze op de juiste manier wordt gebruikt, kan je hier immers jaren plezier van hebben. Op de lange termijn scheelt het dan ook wel heel veel geld. 

Gebruik zoveel mogelijk wifi 

Velen hebben een relatief kleine databundel als het om internetten gaat. Ondertussen wordt er wel heel wat bekeken op social media. Alleen al het bekijken van filmpjes op TikTok kan al een enorme aanslag op je bundel zijn. Daarom is het verstandig om goed op je verbruik te letten zoveel mogelijk wifi te gebruiken. Sowieso in huis, maar probeer ook onderweg eventuele openbare verbindingen op te zoeken. Zo voorkom je dat je je databundel te veel aanspreekt.

Houd je verbruik bij 

Bij een eerste abonnement is het vaak een beetje aftasten wat je nodig hebt. Maar wanneer je al jaren over een telefoonabonnement beschikt, is het heel eenvoudig om je verbruik onder de loep te nemen. Dit kun je gewoon terugzien in je afschriften. Hoeveel verbruik je nu eigenlijk op maandelijkse basis? Wat is het gemiddelde? Door dit verbruik bij te houden, kun je in het vervolg wellicht een beter passend abonnement vinden. Hoe beter het abonnement bij je past, hoe meer geld je kunt besparen. 


Een uitvaartverzekering. Hoezo moet ik dat afsluiten?

Waarom moet ik een verzekering voor uitvaart afsluiten? Een uitvaartverzekering is iets waar niet iedereen zo snel aan denkt. Vooral niet als je nog jong bent. Toch kan het verstandig zijn om er alvast over na te denken. Het kan jou en je nabestaanden namelijk gemoedrust bieden. Overigens is morgen niet beloofd. Een verzekering voor uitvaart is dus een handige verzekering om te hebben. Om je meer inzicht te geven over het belang van een uitvaartverzekering, hebben we in dit artikel alle informatie weergegeven die je moet weten. Lees gerust verder.

Waarom het afsluiten van een uitvaartverzekering verstandig is?

Een verzekering voor uitvaart is bedoeld om de kosten van begrafenis of crematie te kunnen dekken. Het nemen van een uitvaartverzekering kan een zeer verstandig besluit zijn, omdat je ervoor kunt zorgen dat je nabestaanden zich niet druk hoeven te maken over de onverwachte hoge kosten die vaak komen kijken bij een crematie of begrafenis. De kosten voor een begrafenis of crematie kunnen erg hoog uitpakken. Natuurlijk zijn de kosten wel afhankelijk van je voorkeuren en wensen.

Is een verzekering voor uitvaart duur?

Een verzekering voor uitvaart hoeft niet duur te zijn. Als je een uitvaartverzekering op jongere leeftijd afsluit, kun je zelfs goedkoper uit zijn. Gemiddeld kun je rekenen op een maandelijks bedrag tussen de 5 euro en 60 euro per maand. Hoeveel je precies betaalt voor je uitvaartverzekering, is sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie. Bij de berekening van je premie wordt er bijvoorbeeld gekeken naar onder andere je leeftijd en het verzekerd bedrag.

Wat biedt een uitvaartverzekering nog meer?

Naast het dekken van de kosten voor een begrafenis of crematie, biedt een uitvaartverzekering ook ondersteuning en begeleiding aan je nabestaanden. Zo krijg je steun tijdens en rondom de uitvaart. Dat is niet alleen fijn maar ook praktisch. Op deze manier kunnen je nabestaanden in rust afscheid nemen van je. Daarnaast kan het afsluiten van een uitvaartverzekering ook slim zijn als je geen of weinig geld op je spaarrekening hebt. Een uitvaart is niet goedkoop. Om ervoor te zorgen dat de financiële lasten niet overgedragen worden op je nabestaanden, kan het dus verstandig zijn om een verzekering voor uitvaart af te sluiten.

Wat kost een begrafenis of crematie normaal gesproken?

Veel mensen zijn zich er vaak niet van bewust dat een uitvaart vrij duur is. Zo kun je voor een uitvaart normaal gesproken rekenen op een bedrag van ongeveer 10.000 euro. Als je dit geld niet op je spaarrekening hebt staan, kan het dus slim zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Daarnaast ontzorg je je nabestaanden enorm bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Heb je nog geen uitvaartverzekering? Dan kan het de moeite waard zijn om diverse uitvaartverzekeringen te vergelijken met elkaar via een vergelijkingssite.


Bellen met de vaste telefoon of met de smartphone: de verschillen

We doen tegenwoordig alles met onze mobiele telefoon. Appen, foto’s maken en natuurlijk: bellen. Dat is ook niet zo gek, want we hebben onze mobiele telefoon altijd bij ons en ben je dus altijd bereikbaar. Toch wordt de vaste telefoon nog wel steeds gespot in vele Nederlandse huishoudens, wellicht omdat deze standaard in het internetabonnement zit. Heb jij nog een vaste telefoon, of kies je voor een mobiel telefoonabonnement? 

Nog veel mensen bellen met de vaste telefoon

Zoals net al werd benoemd gebruiken steeds meer mensen hun smartphone om mensen te kunnen bellen. Veel mensen zeggen daarom hun vaste telefoonabonnement op, om het een en ander te kunnen besparen. Toch zijn er ook nog een boel mensen die wél een vast telefoonabonnement hebben. En dat heeft natuurlijk ook weer zo zijn voordelen.

De voordelen van een vaste telefoon

Voor mensen die geen smartphone hebben, is een vaste lijn het perfecte communicatiemiddel om mensen te kunnen bereiken. Bovendien is de vaste lijn ook ideaal voor op het werk: je hoeft de medewerkers op deze manier geen smartphone te geven, omdat ze tijdens werkuren gewoon bereikbaar zijn op het werk. Dit is dan ook een prettige manier op werk en privé gescheiden te kunnen houden, waar toch wel erg veel mensen waarde aan hechten. Daarnaast is een vaste telefoon ideaal als jouw mobiele telefoon het heeft begeven. Je bent via de vaste telefoon namelijk altijd te bereiken, mits je thuis bent natuurlijk.

De voordelen van een mobiele telefoon

Het grote voordeel van een mobiele telefoon is dat je deze altijd bij je hebt. Je kunt dus op ieder gewenst moment iemand bellen, zonder dat je daarvoor thuis hoeft te zijn. Bovendien is het voor veel mensen een goede manier om te kunnen besparen: als je veel belt met de smartphone is het dubbelop om een vast telefoonabonnement te hebben. 

Waar kies jij voor?

Ben jij team vaste telefoon of team mobiele telefoon? Beide keuzes hebben zo zijn voordelen. Ben jij van plan om jouw vaste telefoon op te zeggen en een geschikt mobiel abonnement af te sluiten? Dan kun je gaan beginnen met vergelijken: een telefoon abonnement vergelijken is zo gepiept. Op basis van een vergelijking kom jij tot de beste en goedkoopste deal. Je kunt ook kiezen voor sim only: sim only-abonnementen kun je vergelijken via bellen.com/vergelijken/sim-only. Sim only is voor veel mensen voordelig, aangezien je alleen maar betaalt voor het abonnement en niet voor het toestel.


Hoe verkrijg je een toppositie in Google met je website of webshop

Om je doelgroep te bereiken en zo klanten aan te spreken dien je vindbaar te zijn. Dit speelt zich tegenwoordig allemaal online af. Wanneer iemand iets wilt weten, of iets nodig heeft wat doet deze persoon als eerste? Het opzoeken natuurlijk. Het begint allemaal met een simpele zoekopdracht. 

Hoe mooi zou het dan zijn, dat jouw bedrijf bovenaan staat in de zoekresultaten. Gebruikers klikken het snelst op de pagina dat als een van de allereerste naar boven komt. Daarom wil je graag een toppositie krijgen in Google. Concurrenten voeren dan ook onderlinge strijd om op de allerhoogste plek te komen. Dit is vaak moeilijker dan het lijkt. De vraag is dan ook: hoe verkrijg je een toppositie in Google met je website of webshop. Lees hier verder om tot nieuwe inzichten te komen:

Wat is er voor nodig? 

Hoe scoor je dan écht hoger in Google? Dit kan met optimalisatie. Door verschillende aspecten aan te passen kun je hoger in de zoekmachine terecht komen. Dit kan veel tijd kosten en erg ingewikkeld zijn. Daarom is het aan te raden een specialist in te huren of in dienst te nemen. Dit kan bij Grizzly New Marketing

Wanneer de technische zaken kloppen en jouw website zo gebruiksvriendelijk mogelijk is, heb je een goede basis. Je website moet dus snel kunnen inladen en ook makkelijk te gebruiken zijn op je telefoon. Een mobielvriendelijke site is ook iets, dat Google herkend en meeneemt.

Wat natuurlijk ook van belang is, is het maken van kwalitatief goede en passende content. Deze dienen dan ook consistent geplaatst te worden. Passende content heeft de juiste relevante zoektermen nodig. Het zit hem al in de benaming. Mensen komen op jouw pagina terecht als je gebruik maakt van de juiste zoektermen. Ook hoort deze content goed aan te sluiten aan de SEO richtlijnen. Dit is zeer belangrijk als je hoog wilt scoren. Je in al deze zaken verdiepen kan erg lang duren. Daarom kan het handig zijn om een SEO specialist te benaderen. 

Wat kan je nog meer doen om je vindbaarheid te verbeteren? 

Door je in te leven in de gebruiker kun je eens andere zoekwoorden gebruiken. Kies in plaats van voor een kort zoekwoord eens voor een langer zoekwoord. 

Dankzij linkbuilding kun je nóg hoger in de zoekresultaten belanden. Op deze manieren worden er externe linkjes naar jouw website geplaatst. Dit resulteert in meer online zichtbaarheid. 


Tips om een internetabonnement te kiezen dat bij jou past

Iedereen gebruikt vandaag de dag internet. Of het nou is om je favoriete serie te streamen of om eindeloos door social media heen te scrollen, het lijkt wel of tegenwoordig niemand meer zonder het internet kan. Maar elk huishouden is anders, dus moet je goed kijken welk internetabonnement bij jou past. Hier kun je wat tips vinden om de beste te kiezen!

Welke snelheid heb jij nodig?

Jouw leefsituatie kan al veel bepalen voor het abonnement dat je neemt. Woon je alleen, dan zul je niet dezelfde snelheid nodig hebben als een gezin of een groep mensen die samenwonen. Je hebt pakketten met Mbit, wat staat voor megabit. Deze bits gebruik je om onder andere te downloaden of te uploaden. Zo heb je bijvoorbeeld bij het gamen meer internetsnelheid nodig dan wanneer je alleen aan het scrollen bent. Bij de meeste pakketten die worden aangeboden heb je de keuze uit 20 Mbit, 50 Mbit of 100 en meer Mbit. Het is dus belangrijk dat je ook bewust bent van hoeveel internet je gebruikt zodat je niet onnodig betaalt. 

Is een tv-abonnement per se nodig?

Streamen wordt alsmaar groter en groter, met veel verschillende apps en content wat je kan kijken. Hierdoor kunnen kabelproviders als overbodig gezien worden. Met de vele keuze om te streamen, waar tegenwoordig ook Nederlandse tv-shows tussen zitten, kun je al snel genoeg hebben aan alleen internet afsluiten in plaats van ook nog een kabel abonnement erbij te nemen. 

Welke provider moet je kiezen?

Welke provider je moet kiezen hangt natuurlijk af van je benodigdheden, maar het is wel goed om te kijken waar je de beste prijs krijgt. Er zijn sites waar internet en tv vergelijken heel gemakkelijk wordt gemaakt, om in jouw regio de beste prijs te krijgen voor het abonnement waar jij naar op zoek bent. Naast de bekende providers zijn er namelijk nog veel meer providers die de moeite waard zijn om eens met elkaar te vergelijken. Alles voor de beste prijs!

Zo heb je altijd het juiste internetabonnement

Bij het afsluiten van een internetabonnement is het dus belangrijk dat je allereerst weet hoeveel internet je gebruikt. Ben je met een heel gezin, dan is de kans groot dat je meer internet zult gebruiken. De een gamet, terwijl de ander zit te streamen en daarnaast wordt er ook nog gewoon televisie gekeken. Ook wanneer je thuiswerkt is het verstandig om te kiezen voor een sterke internetverbinding. Daarnaast kun je je afvragen of een tv-abonnement wel nodig is. Vervolgens kun je gaan beginnen met het vergelijken van providers, om de beste deal te scoren.


Maak indruk met relatiegeschenken

Wanneer je net een nieuw bedrijf bent gestart of wanneer jouw organisatie wel wat meer naamsbekendheid kan gebruiken, is het goed om relatiegeschenken in te zetten. Nieuwe relaties komen immers niet vanzelf naar jou toe. Je bedrijf promoten op beurzen en evenementen is de eerste stap. Geef je daarbij aan iedereen die zijn of haar interesse in het bedrijf toont een leuk weggevertje dan maakt dit indruk. Helemaal wanneer je de giveaway laat voorzien van een logo, pakkende reclameslogan of de naam van je bedrijf. Iedere keer wanneer het relatiegeschenk wordt gebruikt is jouw bedrukking goed zichtbaar. Bewust of onbewust associëren mensen dan de giveaway met jouw bedrijf.

Wat zijn geschikte relatiegeschenken?

Het aanbod van relatiegeschenken is enorm groot en misschien lastig om uit te kiezen. Een goede tip is om te kijken wat er bij je bedrijf past. Wanneer je bijvoorbeeld een autogarage hebt, liggen sleutelhangers voor de hand. In de vorm van een auto met jouw logo erop. Wanneer relaties een auto bij je kopen, overhandig je hen de sleutels met daaraan het bedrukte relatiegeschenk. Ook in de makelaarswereld is een sleutelhanger een passend relatiegeschenk.

Tijdloze weggevers

Er zijn relatiegeschenken die al sinds jaar en dag populair zijn én blijven. Een goed voorbeeld daarvan zijn pennen. Dit schrijfgerei heeft iedereen, ondanks het digitale tijdperk waarin we leven, bijna dagelijks nodig. Je kunt kiezen voor luxe pennen waarin je de opdruk laat graveren of stylus pennen. Hiermee kan geschreven worden en maakt tevens het bedienen van de smartphone of iPad nog eenvoudiger. Pennen zijn een relatief goedkoop relatiegeschenk die je bij alle gelegenheden weg kunt geven. Daarom kun je pennen bestellen en deze tevens laten bedrukken of graveren. Pennen gaan vaak van hand tot hand waardoor ook anderen jouw bedrukking onder ogen krijgen.

Persoonlijke benadering

Bij het kiezen van relatiegeschenken is het belangrijk om in te spelen op je doelgroep. Kijk wat er bij jouw relaties en klanten past. Heb je een bedrijf waarbij computers en smartphones een hoofdrol spelen dan passen daar bijvoorbeeld USB-sticks, speakers of telefoonhouders bij. Een ander onmisbaar item is een powerbank. Nooit meer een lege batterij dankzij jouw relatiegeschenk vol energie. Laat daarom powerbanks bedrukken waardoor relaties keer op keer positief aan jouw organisatie worden herinnerd.

Relatiegeschenken weggeven kan het hele jaar door

De feestdagen in de decembermaand is een geschikte periode om relatiegeschenken weg te geven. Een gepersonaliseerde doos kerstchocolaatjes, een fles wijn met een bedrukte kurkentrekker of een vrolijke kerstmuts zijn prima om je relaties te bedanken voor een zakelijk topjaar. Maar ook andere periodes kun je giveaways inzetten. Vlak voor de zomerse vakantieperiode maak je mensen blij met een bedrukte strandbal, badlaken, toilettas of kofferslot. Allemaal items die veelvuldig worden gebruikt in het bijzijn van anderen. Mede dankzij de bedrukking zet je jouw bedrijf op de kaart en breid je de naamsbekendheid uit. Een mooiere en betere manier om reclame te maken is er niet.


Online zichtbaarheid creëer je zo

We bevinden ons massaal op het internet. Iedere dag worden er weer nieuwe internetabonnementen afgesloten, omdat we simpelweg niet zonder kunnen. We gebruiken het internet om op de hoogte te blijven, contacten te kunnen onderhouden en om te werken. Vooral dat laatste: het internet is voor ondernemers erg belangrijk. Het internet is immers dé plek voor bedrijven om zichtbaarheid te genereren. Hoe je dat aanpakt, lees je hieronder.

1. Laat een website maken

De eerste stap naar online zichtbaarheid is natuurlijk het hebben van een website. Als je als ondernemer geen website hebt, ben je vrijwel onzichtbaar op het world wide web. Je kunt een website zelf maken, maar om jezelf de tijd en de moeite te besparen kun je ook een website laten bouwen. Zo weet je ook zeker dat de website er goed en professioneel uit komt te zien. Een website is immers jouw online visitekaartje.

2. Weet wie de doelgroep is

Een website of webshop laten maken is dus een goed idee. Toch moet je eerst weten wie jouw doelgroep is. Als je een site maakt die vooral jongeren aanspreekt terwijl dat niet jouw doelgroep is, sla je de plank mis. Achterhaal daarom eerst jouw doelgroep en speel hierop in. Bovendien moet je weten waar de klant op zoek naar is. De klant is waarschijnlijk op zoek naar het antwoord van een probleem, en dat antwoord heb jij wellicht in de vorm van een product. Laat daarom de producten helder terugkomen op jouw site. Daarnaast is het belangrijk om USP’s van jouw onderneming te benoemen. Want, waarom moet de klant het product per se bij jou kopen? 

3. Vul de site met content

Nu je voor ogen hebt hoe jouw doelgroep eruitziet, is het belangrijk om de site te vullen met content. Denk daarbij aan blogs, video's en projecten. Je kunt blogs laten schrijven waarin er meer wordt verteld over jouw bedrijf en over de producten die je aanbiedt. De projecten kunnen laten zien waar het bedrijf zich mee bezig houdt en tonen het resultaat. Bovendien werkt een over ons-pagina ook goed. Zo laat je het gezicht achter het bedrijf zien en dat komt vaak heel betrouwbaar over.

4. Website optimaliseren

Jouw website is gevuld met content. Nu is het belangrijk om de website te optimaliseren aan de hand van de zoekmachine. Dit wordt ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. Dit omdat jouw website zo beter wordt gevonden tussen de zoekresultaten. Je wil immers dat jouw website een hoge positie krijgt, want daar klikken de meeste mensen op. Dat zorgt weer voor nieuwe klanten.


Streaming abonnementen

Netflix, Videoland, Amazon: iedereen is wel bekend met de streamingdiensten die tegenwoordig allemaal worden aangeboden. Het is aannemelijk dat je bij meerdere streamingdiensten een abonnement hebt lopen. Het is dan ook erg toegankelijk om een lidmaatschap af te sluiten bij deze platforms. Je ziet bij veel mensen dat ze bij meerdere streamingdiensten tegelijkertijd een abonnement hebben lopen, terwijl ze niet eens optimaal gebruik kunnen maken van al deze diensten. In zo’n geval is het slim om je lidmaatschap op te zeggen, maar hoe regel je dit gemakkelijk?

Streamingdiensten Nederland

Streamingdiensten zijn net als in veel andere landen, ook in Nederland erg populair. Het wordt steeds gebruikelijker om films en series te streamen, in plaats van alles via de analoge televisie te bekijken. Welke streaming diensten zijn er allemaal populair in Nederland? Netflix, Videoland, Disney+, Ziggo Movies & Series: dit zijn allemaal diensten waar in Nederland veel gebruik van wordt gemaakt. Een aantal van de populaire diensten zijn ook afkomstig uit Nederland. Voorbeelden hiervan zijn Videoland, NPO Plus en NLZiet. Op die diensten kun je veel films en series kijken die afkomstig zijn van Nederlandse bodem.

Kosten streamingdiensten

Hoeveel moet ik betalen voor een lidmaatschap op streamingdiensten? Over het algemeen zijn de kosten van een abonnement op een streamingdienst niet erg hoog. Je hebt het vaak over 7 á 8 euro per maand. Daarentegen, wanneer je bij meerdere streamingdiensten een lidmaatschap hebt lopen, dan vormt het zich toch stiekem tot een grote kostenpost. Hierom is het slim om eens kritisch te kijken naar de platforms waar je weinig gebruik van maakt. 

Abonnementen opzeggen

Het opzeggen van je abonnement gaat niet altijd zo makkelijk als dat je zou willen. Het bereiken van de klantenservice wordt vaak al als lastig ervaren, omdat wanneer je eenmaal een telefoonnummer hebt gevonden, in een lange telefonische wachtrij belandt. De medewerker die je op een gegeven moment spreekt, probeert je over te halen om het abonnement te behouden en hier heb je natuurlijk helemaal geen zin in. Abonnementen opzeggen: gelukkig biedt de opzegservice Xpendy de oplossing. Zij helpen consumenten in hun opzegging proces. 

Discovery Plus opzeggen

Discovery Plus opzeggen? Wanneer je je abonnement op Discovery Plus wil opzeggen, kun je dit gemakkelijk regelen op de website van Xpendy. Op de website selecteer je ‘Discovery Plus’. Hierna kom je op de opzegpagina terecht, waar je je NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats) in kunt vullen, om daarna akkoord te gaan met de opzegging. Op basis van je ingevulde gegevens wordt er automatisch een opzegbrief gegenereerd. De opzegbrieven die bij Xpendy binnenkomen, worden altijd aangetekend verzonden. Bedrijven zijn verplicht om aangetekende brieven in behandeling te nemen en hierdoor ben je bij Xpendy dan ook altijd gegarandeerd van een succesvolle opzegging.


Een nieuw internet abonnement afsluiten: waar moet je op letten?

De wereld is steeds meer met elkaar verbonden. Door het internet is onze manier van met elkaar omgaan wezenlijk verandert. Ook op het vlak van werk is het ineens mogelijk geworden om thuis te werken in plaats van elke dag naar kantoor te gaan.

Maar door deze ontwikkelingen is het wel zaak geworden om een goed internetabonnement te hebben. Voldoet jouw internetabonnement momenteel niet aan je verwachtingen? Dan wordt het tijd om een nieuw abonnement af te sluiten. In deze blog leer je precies waar je op moet letten.

Wat je budget is

Het eerste waar je op moet letten met een nieuw internetabonnement afsluiten, is je budget. Wil jij maar een beperkte hoeveelheid kosten hebben op dit vlak? Dan is het zaak om dit op te schrijven en je hier aan te houden. Houd ook extra in de gaten wat een internetabonnement kost die je interessant vindt. Daarbij is het van belang om rekening te houden met eventuele extra en verborgen kosten die worden gerekend. Op deze manier voorkom je dat je over je budget heen gaat.

De beschikbaarheid en opties

Een andere factor waar je rekening mee moet houden met het afsluiten van een nieuw internetabonnement, is de beschikbaarheid en opties. Wil jij bijvoorbeeld graag glasvezel hebben? Hoewel dit in het merendeel van Nederland beschikbaar is, zijn er nog enkele plekken waar het nog moet arriveren.

Kijk zaken als deze dan ook altijd na. Verder is het zaak om de opties te onderzoeken die je hebt. Denk dan aan een bepaalde internetsnelheid die je wilt hebben en hoeveel data je minimaal nodig hebt per maand. Zo kom je niet van een koude kermis thuis.

De provider

Ten derde is ook de provider een belangrijke speler bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Daarbij doelen we met name over de betrouwbaarheid van de provider. Sommige aanbieders zijn helaas niet zo betrouwbaar. Daardoor is het van belang om je goed in te lezen over elke provider en te ontdekken wat de voor- en nadelen zijn per provider. Op deze manier weet je precies op welke providers je kunt bouwen en kom je nooit voor een negatieve verrassing te staan.

Het beoogd gebruik

Tot slot speelt het beoogd gebruik ook een belangrijke rol bij het afsluiten van een nieuw internetabonnement. Iemand die alleen internet en web surft, zal bijvoorbeeld hele andere eisen hebben dan een ontwikkelaar die dagelijks met Openstack worstelt. Vraag jezelf dus goed af waar jij allemaal internet voor nodig hebt. Zo kun je eenvoudiger een internetabonnement vinden dat perfect aansluit op je eisen. Dit maakt je leven een stuk makkelijker.


Zakelijk internet abonnement: wat moet je weten voor je dit afsluit?

Internet is tegenwoordig vanzelfsprekend, zeker ook op kantoor. Je realiseert je vaak pas wanneer het uitvalt hoe afhankelijk je er van bent geworden. Wanneer dit thuis gebeurd is dit vervelend, en als je kinderen hebt zullen ze chagrijnig worden, maar wanneer het op kantoor gebeurt zijn de gevolgen nog net wat groter. Daarom is het belangrijk om een abonnement af te sluiten dat voldoet aan je wensen. Maar waar moet je dan op letten?

Snelheid en beschikbaarheid

De belangrijkste factor waar je naar zou moeten kijken, is de snelheid en beschikbaarheid van het internet. Dit bepaalt hoe betrouwbaar en snel je netwerk is. Grofweg gezien heb je vijf opties. De eerste is ADSL, die veel mensen wel kenner. Je bestaande kabel voor de telefoonlijn wordt hierbij gesplitst in twee delen. Een deel blijft voor je telefoonverkeer, de andere zorgt voor internet. 

Wanneer je alleen mails verstuurt en af en toe iets opzoekt op internet is dit prima. Als je meer doet, dan is dit niet voldoende. Werken je medewerkers bijvoorbeeld wel eens vanuit huis, sla je grotere bestanden op en stuur je deze door? Dan moet je kijken naar andere varianten, zoals VDSL, SDSL of een andere xDSL optie. Een andere optie, die altijd goed werkt, is simpelweg internet via de kabel. Dit is een snelle manier van internetten, waarbij je internet over dezelfde kabel loopt als je televisiesignalen. 

Het meest luxe tegenwoordig is natuurlijk glasvezel. Glasvezel zakelijk gebruiken is dan ook een goede optie. Qua snelheid is dit natuurlijk onovertroffen. Nadeel is alleen dat dit nog niet overal in Nederland beschikbaar is. Wellicht is dit voor jouw bedrijf daarom helemaal geen optie. Wanneer het überhaupt geen optie is om een vaste verbinding te gebruiken, kun je gebruikmaken van 4G of een straalverbinding. Dit is ook weer prima wanneer je af en toe mailt en wat dingen opzoekt. Als je meer vraagt van je internet is dit echter niet afdoende. 

Kosten en looptijd

Een andere belangrijke factor is natuurlijk hoeveel het kost, en ook de looptijd. In principe geldt dat hoe langer de looptijd is, hoe lager de kosten zullen zijn. De kosten kunnen behoorlijk verschillen, wat onder andere afhangt van jouw wensen. Het kan echter zeker lonen om hier goede vergelijkingen voor te maken. Daarnaast is de looptijd een belangrijke factor. Het is tegenwoordig ook mogelijk om per maand een abonnement af te sluiten.

Een goede aanbieder

Tot slot moet je kijken naar een goede aanbieder van internet. Er zijn behoorlijk wat aanbieders, dus het is belangrijk om ook deze goed te vergelijken. Kijk naar onder andere de service, de prijzen en de kwaliteit van het netwerk.