Wanneer je net een nieuw bedrijf bent gestart of wanneer jouw organisatie wel wat meer naamsbekendheid kan gebruiken, is het goed om relatiegeschenken in te zetten. Nieuwe relaties komen immers niet vanzelf naar jou toe. Je bedrijf promoten op beurzen en evenementen is de eerste stap. Geef je daarbij aan iedereen die zijn of haar interesse in het bedrijf toont een leuk weggevertje dan maakt dit indruk. Helemaal wanneer je de giveaway laat voorzien van een logo, pakkende reclameslogan of de naam van je bedrijf. Iedere keer wanneer het relatiegeschenk wordt gebruikt is jouw bedrukking goed zichtbaar. Bewust of onbewust associëren mensen dan de giveaway met jouw bedrijf.

Wat zijn geschikte relatiegeschenken?

Het aanbod van relatiegeschenken is enorm groot en misschien lastig om uit te kiezen. Een goede tip is om te kijken wat er bij je bedrijf past. Wanneer je bijvoorbeeld een autogarage hebt, liggen sleutelhangers voor de hand. In de vorm van een auto met jouw logo erop. Wanneer relaties een auto bij je kopen, overhandig je hen de sleutels met daaraan het bedrukte relatiegeschenk. Ook in de makelaarswereld is een sleutelhanger een passend relatiegeschenk.

Tijdloze weggevers

Er zijn relatiegeschenken die al sinds jaar en dag populair zijn én blijven. Een goed voorbeeld daarvan zijn pennen. Dit schrijfgerei heeft iedereen, ondanks het digitale tijdperk waarin we leven, bijna dagelijks nodig. Je kunt kiezen voor luxe pennen waarin je de opdruk laat graveren of stylus pennen. Hiermee kan geschreven worden en maakt tevens het bedienen van de smartphone of iPad nog eenvoudiger. Pennen zijn een relatief goedkoop relatiegeschenk die je bij alle gelegenheden weg kunt geven. Daarom kun je pennen bestellen en deze tevens laten bedrukken of graveren. Pennen gaan vaak van hand tot hand waardoor ook anderen jouw bedrukking onder ogen krijgen.

Persoonlijke benadering

Bij het kiezen van relatiegeschenken is het belangrijk om in te spelen op je doelgroep. Kijk wat er bij jouw relaties en klanten past. Heb je een bedrijf waarbij computers en smartphones een hoofdrol spelen dan passen daar bijvoorbeeld USB-sticks, speakers of telefoonhouders bij. Een ander onmisbaar item is een powerbank. Nooit meer een lege batterij dankzij jouw relatiegeschenk vol energie. Laat daarom powerbanks bedrukken waardoor relaties keer op keer positief aan jouw organisatie worden herinnerd.

Relatiegeschenken weggeven kan het hele jaar door

De feestdagen in de decembermaand is een geschikte periode om relatiegeschenken weg te geven. Een gepersonaliseerde doos kerstchocolaatjes, een fles wijn met een bedrukte kurkentrekker of een vrolijke kerstmuts zijn prima om je relaties te bedanken voor een zakelijk topjaar. Maar ook andere periodes kun je giveaways inzetten. Vlak voor de zomerse vakantieperiode maak je mensen blij met een bedrukte strandbal, badlaken, toilettas of kofferslot. Allemaal items die veelvuldig worden gebruikt in het bijzijn van anderen. Mede dankzij de bedrukking zet je jouw bedrijf op de kaart en breid je de naamsbekendheid uit. Een mooiere en betere manier om reclame te maken is er niet.