Iedereen gebruikt vandaag de dag internet. Of het nou is om je favoriete serie te streamen of om eindeloos door social media heen te scrollen, het lijkt wel of tegenwoordig niemand meer zonder het internet kan. Maar elk huishouden is anders, dus moet je goed kijken welk internetabonnement bij jou past. Hier kun je wat tips vinden om de beste te kiezen!

Welke snelheid heb jij nodig?

Jouw leefsituatie kan al veel bepalen voor het abonnement dat je neemt. Woon je alleen, dan zul je niet dezelfde snelheid nodig hebben als een gezin of een groep mensen die samenwonen. Je hebt pakketten met Mbit, wat staat voor megabit. Deze bits gebruik je om onder andere te downloaden of te uploaden. Zo heb je bijvoorbeeld bij het gamen meer internetsnelheid nodig dan wanneer je alleen aan het scrollen bent. Bij de meeste pakketten die worden aangeboden heb je de keuze uit 20 Mbit, 50 Mbit of 100 en meer Mbit. Het is dus belangrijk dat je ook bewust bent van hoeveel internet je gebruikt zodat je niet onnodig betaalt. 

Is een tv-abonnement per se nodig?

Streamen wordt alsmaar groter en groter, met veel verschillende apps en content wat je kan kijken. Hierdoor kunnen kabelproviders als overbodig gezien worden. Met de vele keuze om te streamen, waar tegenwoordig ook Nederlandse tv-shows tussen zitten, kun je al snel genoeg hebben aan alleen internet afsluiten in plaats van ook nog een kabel abonnement erbij te nemen. 

Welke provider moet je kiezen?

Welke provider je moet kiezen hangt natuurlijk af van je benodigdheden, maar het is wel goed om te kijken waar je de beste prijs krijgt. Er zijn sites waar internet en tv vergelijken heel gemakkelijk wordt gemaakt, om in jouw regio de beste prijs te krijgen voor het abonnement waar jij naar op zoek bent. Naast de bekende providers zijn er namelijk nog veel meer providers die de moeite waard zijn om eens met elkaar te vergelijken. Alles voor de beste prijs!

Zo heb je altijd het juiste internetabonnement

Bij het afsluiten van een internetabonnement is het dus belangrijk dat je allereerst weet hoeveel internet je gebruikt. Ben je met een heel gezin, dan is de kans groot dat je meer internet zult gebruiken. De een gamet, terwijl de ander zit te streamen en daarnaast wordt er ook nog gewoon televisie gekeken. Ook wanneer je thuiswerkt is het verstandig om te kiezen voor een sterke internetverbinding. Daarnaast kun je je afvragen of een tv-abonnement wel nodig is. Vervolgens kun je gaan beginnen met het vergelijken van providers, om de beste deal te scoren.