Om je doelgroep te bereiken en zo klanten aan te spreken dien je vindbaar te zijn. Dit speelt zich tegenwoordig allemaal online af. Wanneer iemand iets wilt weten, of iets nodig heeft wat doet deze persoon als eerste? Het opzoeken natuurlijk. Het begint allemaal met een simpele zoekopdracht. 

Hoe mooi zou het dan zijn, dat jouw bedrijf bovenaan staat in de zoekresultaten. Gebruikers klikken het snelst op de pagina dat als een van de allereerste naar boven komt. Daarom wil je graag een toppositie krijgen in Google. Concurrenten voeren dan ook onderlinge strijd om op de allerhoogste plek te komen. Dit is vaak moeilijker dan het lijkt. De vraag is dan ook: hoe verkrijg je een toppositie in Google met je website of webshop. Lees hier verder om tot nieuwe inzichten te komen:

Wat is er voor nodig? 

Hoe scoor je dan écht hoger in Google? Dit kan met optimalisatie. Door verschillende aspecten aan te passen kun je hoger in de zoekmachine terecht komen. Dit kan veel tijd kosten en erg ingewikkeld zijn. Daarom is het aan te raden een specialist in te huren of in dienst te nemen. Dit kan bij Grizzly New Marketing

Wanneer de technische zaken kloppen en jouw website zo gebruiksvriendelijk mogelijk is, heb je een goede basis. Je website moet dus snel kunnen inladen en ook makkelijk te gebruiken zijn op je telefoon. Een mobielvriendelijke site is ook iets, dat Google herkend en meeneemt.

Wat natuurlijk ook van belang is, is het maken van kwalitatief goede en passende content. Deze dienen dan ook consistent geplaatst te worden. Passende content heeft de juiste relevante zoektermen nodig. Het zit hem al in de benaming. Mensen komen op jouw pagina terecht als je gebruik maakt van de juiste zoektermen. Ook hoort deze content goed aan te sluiten aan de SEO richtlijnen. Dit is zeer belangrijk als je hoog wilt scoren. Je in al deze zaken verdiepen kan erg lang duren. Daarom kan het handig zijn om een SEO specialist te benaderen. 

Wat kan je nog meer doen om je vindbaarheid te verbeteren? 

Door je in te leven in de gebruiker kun je eens andere zoekwoorden gebruiken. Kies in plaats van voor een kort zoekwoord eens voor een langer zoekwoord. 

Dankzij linkbuilding kun je nóg hoger in de zoekresultaten belanden. Op deze manieren worden er externe linkjes naar jouw website geplaatst. Dit resulteert in meer online zichtbaarheid.