Netflix, Videoland, Amazon: iedereen is wel bekend met de streamingdiensten die tegenwoordig allemaal worden aangeboden. Het is aannemelijk dat je bij meerdere streamingdiensten een abonnement hebt lopen. Het is dan ook erg toegankelijk om een lidmaatschap af te sluiten bij deze platforms. Je ziet bij veel mensen dat ze bij meerdere streamingdiensten tegelijkertijd een abonnement hebben lopen, terwijl ze niet eens optimaal gebruik kunnen maken van al deze diensten. In zo’n geval is het slim om je lidmaatschap op te zeggen, maar hoe regel je dit gemakkelijk?

Streamingdiensten Nederland

Streamingdiensten zijn net als in veel andere landen, ook in Nederland erg populair. Het wordt steeds gebruikelijker om films en series te streamen, in plaats van alles via de analoge televisie te bekijken. Welke streaming diensten zijn er allemaal populair in Nederland? Netflix, Videoland, Disney+, Ziggo Movies & Series: dit zijn allemaal diensten waar in Nederland veel gebruik van wordt gemaakt. Een aantal van de populaire diensten zijn ook afkomstig uit Nederland. Voorbeelden hiervan zijn Videoland, NPO Plus en NLZiet. Op die diensten kun je veel films en series kijken die afkomstig zijn van Nederlandse bodem.

Kosten streamingdiensten

Hoeveel moet ik betalen voor een lidmaatschap op streamingdiensten? Over het algemeen zijn de kosten van een abonnement op een streamingdienst niet erg hoog. Je hebt het vaak over 7 á 8 euro per maand. Daarentegen, wanneer je bij meerdere streamingdiensten een lidmaatschap hebt lopen, dan vormt het zich toch stiekem tot een grote kostenpost. Hierom is het slim om eens kritisch te kijken naar de platforms waar je weinig gebruik van maakt. 

Abonnementen opzeggen

Het opzeggen van je abonnement gaat niet altijd zo makkelijk als dat je zou willen. Het bereiken van de klantenservice wordt vaak al als lastig ervaren, omdat wanneer je eenmaal een telefoonnummer hebt gevonden, in een lange telefonische wachtrij belandt. De medewerker die je op een gegeven moment spreekt, probeert je over te halen om het abonnement te behouden en hier heb je natuurlijk helemaal geen zin in. Abonnementen opzeggen: gelukkig biedt de opzegservice Xpendy de oplossing. Zij helpen consumenten in hun opzegging proces. 

Discovery Plus opzeggen

Discovery Plus opzeggen? Wanneer je je abonnement op Discovery Plus wil opzeggen, kun je dit gemakkelijk regelen op de website van Xpendy. Op de website selecteer je ‘Discovery Plus’. Hierna kom je op de opzegpagina terecht, waar je je NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats) in kunt vullen, om daarna akkoord te gaan met de opzegging. Op basis van je ingevulde gegevens wordt er automatisch een opzegbrief gegenereerd. De opzegbrieven die bij Xpendy binnenkomen, worden altijd aangetekend verzonden. Bedrijven zijn verplicht om aangetekende brieven in behandeling te nemen en hierdoor ben je bij Xpendy dan ook altijd gegarandeerd van een succesvolle opzegging.