Glasvezel internet is supersnel, en wint daarom sterk aan populariteit. Tegenwoordig wordt glasvezel internet steeds vaker online vergeleken, iets wat ook op deze site mogelijk is. Op Glasvezelinternetvergelijken.com zullen we voor jou de beste glasvezel aanbiedingen op een rijtje zetten. Glasvezel vergelijken wordt je ook makkelijker gemaakt met handige websites waar je alleen maar je postcode en wensen hoeft in te vullen.

Niet iedereen kan zomaar gebruik maken van glasvezel internet, of een glasvezel alles in 1 pakket. Daarvoor dient er een glasvezelnetwerk aangelegd zijn voor je deur. Gelukkig is dat steeds vaker het geval, en worden er ook steeds meer nieuwe glasvezelnetwerken aangelegd. Zo kan uiteindelijk iedereen in Nederland (hopelijk) beschikken over de snelheid van glasvezel internet. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een glasvezel internet abonnement? Doe dan de glasvezel postcodecheck.

Glasvezel vergelijken

In Nederland zijn er meerder aanbieders waar je uit kan kiezen. Deze hebben allemaal hun verschillen. Daarom kan het internet vergelijken heel handig zijn, zodat je alles in een overzicht hebt. De verschillen zullen hem vooral in de prijs en de snelheid van het internet zitten. Ook kan je niet zomaar elke glasvezel provider gebruiken in je omgeving, daarvoor kan je de vergelijking gebruiken of de snelle postcodecheck.

Naast enkel glasvezel internet, bieden de providers natuurlijk ook een internet + tv of een alles in 1 (internet + tv + bellen) abonnement aan. Hier kan ook “glas” bij zitten voor het internet. Bij het vergelijken kan je ook aangeven wat voor een soort je zoekt. Daar zal vervolgens rekening mee gehouden worden in de vergelijking. Voordeel van een alles in 1 pakket is dat je alles bij 1 provider onderbrengt. Als je geen bellen erbij hoeft, we doen tegenwoordig toch meer met onze smartphone, kan je ook kijken naar een internet + tv abonnement met glasvezel. Ook die kan je vergelijken.

Postcodecheck

Zoals gezegd kan niet iedereen van een supersnelle internetaansluiting gebruik maken. Dit komt omdat deze netwerken aangelegd moeten worden, en dat nog niet overal gedaan is. Ook kan je niet zomaar bij elke provider een pakket afsluiten, en is het dus aan te raden om de postcodecheck voor glasvezel internet vergelijken te doen. Dit doe je heel snel door alleen maar je postcode op te geven. Vervolgens kunnen wij in de vergelijking laten zien welke aanbieders hier allemaal onder vallen.

Snelheid van glasvezel

Als je glasvezel internet wilt, dan kies je voor snel en betrouwbaar internet. Let echter wel goed op dat niet alle snelheden hetzelfde zijn. Dit kan je in de glasvezelvergelijker al goed zien. Voor een hogere snelheid betaal je doorgaans wel wat meer, maar het kan je wel een voordeel geven. Als je niet al te vaak downloadt, dan zit je vaak met een snelheid tot 20 Mbps al wel goed. Doe je wel veel aan downloaden, dan kan je beter kijken naar minimaal 50 Mbps. Er zijn ook aanbieders die meer dan 100 Mbps aan snelheid aanbieden, kan je natuurlijk ook voor gaan. Zeker als het voor een huishouden is waar meerdere computers vaak willen downloaden, of voor een zakelijke aansluiting. Twijfel je welke snelheid nodig is? KPN biedt handige informatie in de blog welke internetsnelheid heb ik nodig?

Prijs van het abonnement

Voor het snellere internet betaal je vaak wel een hogere prijs. Staar daar echter niet blind op, maar kijk ook zeker naar de snelheid die je wenst te hebben. Als je door de prijs een te lage snelheid zou kiezen, dan ben je misschien toch minder blij met een glasvezelabonnement. Bedenk daarom eerst wat voor een snelheid je wilt hebben, voordat je op de prijs gaat vergelijken. Natuurlijk is de prijs uiteindelijk wel belangrijk, en misschien wel doorslaggevend. Maar als je meteen voor de laagste prijs gaat, dan kan je ook gewoon bij het abonnement komen met de laagste snelheid: iets wat je misschien niet wilt hebben. Vergelijken kan enkel op basis van een internet abonnement, maar ook met tv en/of bellen erbij.