Veel Nederlanders vinden het lastig om te beslissen welke beroep ze willen uitvoeren. Dit is niet gek, tegenwoordig moet je deze keuze al op 15 jarige leeftijd maken. Daarentegen is het voor een groot deel van de volwassene ook erg lastig. Daarnaast weten ze niet of ze op dit moment tevreden zijn met hun baan. Doordat dit zo vaak voorkomt, is het niets om je voor te schamen, je bent namelijk niet de enige en je hebt de mogelijkheid om een goede keuze te maken. Deze keuze heb je niet als je op dit moment zonder werk zit. Je kunt zonder werk zitten door verschillende redenen. Als je niet per se wil werken, is dit geen probleem. Daarentegen is het wel heel erg vervelend om thuis te zitten doordat je bent ontslagen. Een ontslag brengt, op een aantal uitzonderingen na, bijna altijd nare gevolgen met zich mee. In deze uitzonderingen wordt er een zogenoemde ontslagvergoeding uitgekeerd door de werkgever. Deze ontslagvergoeding kan uiteenlopen van een aantal euro, tot een geld bedrag van meer dan 7 cijfers. Als dit jou is overkomen, heb je weinig haast met het zoeken van een nieuwe baan. Wanneer je echter minder geluk hebt, kun je het best gauw weer op zoek naar een nieuwe baan. Dit kun je doen door alle verschillende vacatures te bekijken. Een van de vacatures waar je specifiek op moet letten zijn de vacatures van ICT banen.

Wat kan ik doen met een ICT baan?

Het beroep ICT is sinds een aantal jaar erg relevant, het is dan ook niet voor niets dat er een aantal erg succesvolle ICT’ers de gehele wereld rondvliegen om klusjes te doen. Daarnaast staan er op dit moment veel ICT vacatures open. Het gaat hierbij om vacatures bij een gespecialiseerd ICT bedrijf. Daarentegen staan er ook veel vacatures open bij de grotere bedrijven. Waarschijnlijk zal je bij deze bedrijven een algemeen functie gaan vervullen, je bent dus meer all round actief. Terwijl je bij een gespecialiseerd ICT bedrijf waarschijnlijk ingezet wordt voor hele specifieke doeleinden. Dit houdt in dat je vooral met een ding bezig bent, sommige mensen vinden dit ontzettend leuk. Bovendien specialiseer je je op deze manier er een één ding. Wanneer je een echte expert bent in het verlenen van een dienst, zul je in de meeste gevallen meer verdienen.

Wat verdien ik als ICT’er?

Het verschil in  salaris van een ICT’er loopt erg uiteen. Er zijn namelijk specialisten die ontzettend veel verdienen. Daarentegen zijn er ook specialisten die niet veel verdienen. Je verdiensten zijn erg afhankelijk van je werkgever. Naast je werkgever, is de ervaring erg van belang. Op dit moment erg benieuwd wat je gaat verdienen? Neem dan een kijkje op het internet. Daarnaast kun je ook bedrijven benaderen, op deze manier weet je het exacte startsalaris.

Past ICT bij mij?

Het stereotype ICT’er is vaak erg introvert, het is echter maar een stereotype. Voel je dus niet buitengesloten als je een extrovert persoon bent. Het gaat immers om je vaardigheden en de plezier die je uit je werk haalt.