Kabel internet

In Nederland zijn er twee grote landelijke kabelaanbieders die een groot deel van de markt in handen hebben. Dit zijn Ziggo en UPC. Hiernaast zijn er nog meerdere kleinere aanbieders zoals Caiway en Zeelandnet. Deze aanbieders leveren internet, bellen en televisie (alles in 1) binnen een specifieke regio van Nederland. De aanbieders hebben een regiomonopolie waarin alleen zij het voor het zeggen hebben. Internet via de kabel is relatief snel. De beloofde snelheid wordt meestal niet gehaald maar de snelheid komt er steeds dichter bij in de buurt. De snelste internet abonnementen via de kabel zijn momenteel al meer dan 100 Mbit/s.

Kabel internet vergelijken

Voordat je direct begint met internet vergelijken op basis van de pakketten die de providers beschikbaar hebben is het verstandig om eerst te kijken welke providers actief zijn in je regio. Veel providers kunnen internet leveren aan een groot deel van Nederland maar niet in alle gebieden. Het is zonde van je tijd om ook de pakketten van deze providers te onderzoeken als je er toch geen gebruik van kunt maken. Verspil geen tijd en vul je postcode in op een online postcode check. Je weet dan direct welke providers in je regio actief zijn en welke pakketten deze providers aanbieden.

Voorwaarden kabel internet

Als je de internet abonnement aanbieding hebt gevonden die het beste bij je past dan is het tijd om de voorwaarden door te lezen. Bestel niet direct het pakket maar bekijk de aanbieding nog eens goed zodat je alle ins en outs onderzocht hebt. Houdt rekening met het feit dat er bij aanbiedingen vaak korting wordt gegeven op de eerste maanden. Zodra deze eerste maanden voorbij zijn gaat het maandtarief omhoog. Door middel van een postcodecheck kun je erachter komen welke aanbieder kabelinternet verzorgt in je eigen regio.