Fiber is een Nederlandse aanbieder van internet, digitale televisie en vaste telefonie. Je kunt kiezen tussen DSL en glasvezel internet. Glasvezel is nog niet in alle Nederlandse huishoudens leverbaar, daarom is DSL een goed alternatief. Je kunt bij Fiber terecht voor losse abonnementen of een voordelig alles in 1 pakket.

Internet abonnement

Bij Fiber kun je kiezen tussen internet via DSL of glasvezel. Glasvezel is sneller dan DSL, maar nog niet overal leverbaar. Fiber biedt een Internet Only abonnement dat altijd het snelste internet via DSL garandeert tegen een vaste prijs. Dit is een snelheid van max. 100 Mb/s. Glasvezel internet abonnementen zijn verkrijgbaar in drie verschillende snelheden en prijzen. De apparatuur die je nodig hebt is bij de prijs inbegrepen.

Extra opties bij een internet abonnement

Je kunt je internet abonnement uitbreiden met de beveiligingssoftware Kaspersky Total Security tegen een vast bedrag per maand. Met deze software ben je altijd beschermd tegen virussen en schadelijke websites. Je kunt kiezen uit Kaspersky Total Security voor 1 apparaat, 3 of voor 5 apparaten.

Voordelen van internet via Fiber

Fiber werkt met een vaste prijs: zolang je abonnement loopt, zal de prijs van het hoofdabonnement niet verhoogd worden. De prijs is inclusief apparatuur, inclusief een router met WiFi. Fiber levert niet alleen internet via glasvezel, maar ook DSL.

Internet en televisie abonnement

Televisiekijken doe je met Fiber via internet en niet via de kabel. Interactieve televisie wordt geleverd met de Settop box HD. Het is mogelijk om op maximaal 3 televisies een digitale tv-ontvanger aan te sluiten. Je kunt ook onderweg tv-kijken met de TV App. Tevens is het mogelijk om met de Fiber TV App te streamen naar een televisie die niet is aangesloten op een Settop box.

TV Start, Basis en Plus

Het basispakket biedt 38 televisiezenders. Je kunt dit zenderaanbod uitbreiden met Digitaal Plus, HD Pakket, Fox Sports 1 Eredivisie, Fox Sports Eredivisie, Fox Sports International, Fox Sport Compleet, Ziggo Sport Totaal en Film 1. Er zijn ook twee verschillende Opnamepakketten beschikbaar. Met Opnemen Basis neem je maximaal 50 uur op maximaal 3 zenders tegelijkertijd op. Met Opnemen Plus kan je maximaal 200 uur opnemen op 6 zenders tegelijk. Opnemen doe je in de Cloud en niet op de meegeleverde digitale ontvanger, hierdoor is de beschikbare ruimte makkelijk aan te passen.

Voordelen van digitale televisie van Fiber

Je krijgt geen grote hoeveelheid zenders waar je geen gebruik van maakt. Het zenderaanbod is beperkt en daarom ook voordeliger. Je kunt het aanbod eenvoudig uitbreiden met extra zenderpakketten. Er zijn twee verschillende Opnamepakketten.

Nadelen van digitale televisie van Fiber

Als je veel tv-kijkt is het standaard aanbod te beperkt. De opnames in de Cloud blijven niet onbeperkt beschikbaar om terug te kijken.

Internet en bellen abonnement

Fiber biedt (naast alles in 1) een Internet en Bellen abonnement, Onbeperkt Vast, Onbeperkt Vast + Mobiel en Onbeperkt NL + Buitenland aan. Bij Internet en Bellen vormt vaste telefonie een uitbreiding van je internet abonnement. Je betaalt standaard 9 cent per minuut. Als je kiest voor Onbeperkt Vast, bel je voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar vaste nummers in Nederland. Bij Onbeperkt Vast + Mobiel bel je daarnaast ook onbeperkt naar alle mobiele nummers. Wil je onbeperkt kunnen bellen naar mobiele en vaste nummers in Nederland en de rest van de wereld? Dan kun je dat met Onbeperkt NL + Buitenland tegen een vast bedrag per maand doen. Fiber biedt ook de mogelijkheid van een extra telefoonlijn aan.

Voordelen van bellen via Fiber

Fiber biedt verschillende abonnementen aan zodat je er altijd een kunt kiezen die past bij jouw behoefte. Zij rekenen geen kosten voor nummerbehoud, dus je kunt je oude nummer gratis meenemen. Je kunt ook een los telefoonabonnement aanschaffen. Wanneer je kiest voor Internet en Bellen betaal je alleen voor de gebruikte belminuten. Wanneer je niet belt, maak je ook geen kosten.

Alles in 1

Wil je internetten, televisiekijken en bellen? Dan kan een alles in 1 abonnement een goede optie zijn. Je kunt bij Fiber kiezen uit drie pakketten: All-In-One Light, All-In-One Medium en All-In-One Top. Al deze diensten worden geleverd via DSL, maar een upgrade naar glasvezel is mogelijk. Alle internet- en telefoniediensten zijn binnen de verschillende pakketten gelijk. Alleen het aanbod van televisiezenders en de extra’s binnen het televisie abonnement verschillen.

Voordelen van alles in 1 bij Fiber

Door verschillende diensten te combineren, kun je geld besparen. Je hebt veel vrijheid in het samenstellen van je pakket.

Nadelen van alles in 1 bij Fiber

Doordat je zelf je pakket samenstelt, kan het eindbedrag een stuk hoger uitvallen dan wordt gesuggereerd. Kijk dus goed of dit voor jou de goedkoopste optie is.

(Onbeperkt) mobiel internet

Fiber biedt geen mobiele telefonie en/of mobiel internet aan.

Zakelijk Internet Abonnement

Fiber biedt geen specifieke zakelijke internet abonnementen aan. Je kunt als ondernemer wel een abonnement bij Fiber afnemen, maar dit abonnement bevat geen zakelijke extra’s.