De meeste mensen kennen de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) als leverancier van gas en elektriciteit. Sinds kort kun je bij de NLE echter ook terecht voor internet, televisie en internet onder de naam NLEx. NLEx biedt geen diensten aan die specifiek zijn afgestemd op de zakelijke markt. Je kunt ook geen internet abonnement voor mobiel internet afsluiten.

Internet abonnement

NLEx biedt zowel internet over de koperleiding als over glasvezel aan, zij noemen dit standaard internet en glasvezel. Internet over de koperleiding gaat via het telefoonnetwerk van KPN. Er kunnen internetsnelheden gehaald worden van maximaal 50 Mbit per seconde. Glasvezel is beschikbaar met een snelheid van maximaal 500 Mbit per seconde. Je kunt bij glasvezel kiezen tussen drie pakketten van 50, 100 en 500 Mbit/s. De daadwerkelijke snelheid die behaald kan worden is afhankelijk van je woonadres. Bij het abonnement wordt een modem met WiFi geleverd. Je ontvangt ook een gratis WiFi-versterker voor een krachtig signaal door het hele huis.

Voordelen van internet bij NLEx

Je kunt kiezen uit standaard internet en glasvezel met goede internetsnelheden waardoor er altijd een pakket is dat voldoet aan jouw wensen en behoeften. Je ontvangt een gratis modem met WiFi en een WiFi-versterker.

Internet en televisie abonnement

Door de optie vaste telefonie uit te schakelen, krijg je een internet en televisie abonnement. Wanneer je hiervoor kiest, krijg je interactieve televisie van KPN. Je ontvangt de tv-ontvanger Settopbox gratis in het pakket. Je kunt extra tv-ontvangers bestellen voor al je televisies in huis. Bij standaard internet ligt het maximum op 2 ontvangers, bij glasvezel kun je maximaal 5 tv-ontvangers aansluiten. In het pakket zit standaard TV Basis met 100 televisiezenders waarvan 32 in HD. Je kunt gebruikmaken van de interactieve opties TV Gids, Begin Gemist en Live Pauzeren. Daarnaast kun je met Programma Gemist een selectie programma’s van NPO 1, 2 en 3 van gisteren en vandaag terugkijken.

Extra interactieve opties

Wanneer je kiest voor TV Plus, kun je naast de aanwezige interactieve opties ook gebruikmaken van een uitgebreide versie van Programma Gemist. Daarmee kan je programma’s tot 7 dagen terugkijken. De optie Opnemen is los te bestellen voor een vast bedrag per maand.

Extra zenders

Bij TV Plus krijg je ook nog eens 30 televisiezenders extra. Je kunt het zenderaanbod nog verder uitbreiden met extra zenderpakketten. Je kunt bij NLEx kiezen uit: Fox Sports, Fox Sports Eredivisie, Fox Sports International, Ziggo Sport Totaal, het Erotiek Pakket, het Kids Pakket, Film 1, Videoland Unlimited, het Turks Pakket, het Duits Pakket en het Hindi Pakket.

Voordelen van televisie bij NLEx

Het basispakket bevat een groot aantal zenders waardoor een extra zenderpakket voor niet veel mensen noodzakelijk is. Je kunt een groot aantal extra tv-ontvangers bestellen.

Internet en bellen abonnement

Door de optie Interactieve televisie uit te schakelen, kun je kiezen voor een internet en bellen abonnement. Je krijgt dan Bellen Standaard waarmee je voor 10 cent per minuut (met een starttarief van 10 cent) naar vaste en mobiele nummers binnen Nederland kunt bellen. Wie veel belt, kan goedkoper uit zijn met een belbundel. Bij NLEx kun je gratis je oude nummer meenemen. Je kunt kiezen of je wel of geen gebruik wilt maken van voicemail en of je wilt dat je nummer in het telefoonboek komt te staan. Je kunt zelf verschillende instellingen zoals nummers blokkeren en nummerweergave wijzigen.

Belbundels

NLEx biedt drie belbundels aan: Bellen Onbeperkt Vast, Bellen Onbeperkt Mobiel en Bellen Onbeperkt Buitenland. Met deze bundels kun je onbeperkt bellen naar vaste en/of mobiele nummers in Nederland en/of vanuit Nederland naar het buitenland. De belbundels kun je maandelijks aan en uit zetten.

Voordelen van bellen met NLEx

Je betaalt geen geld voor een vaste telefoonaansluiting, je betaalt alleen voor het gebruik van de telefoon. NLEx biedt belbundels aan die veel geld kunnen besparen op de belkosten. Je kunt deze bundels maandelijks aan en uit zetten wanneer je belgedrag verandert.

Nadelen van bellen met NLEx

Er wordt een starttarief gerekend wanneer je gebruikmaakt van de vaste telefoon. Bovendien behoort NLEx met het beltarief van 10 cent per minuut niet tot de goedkoopste providers van vaste telefonie.

Alles in 1

In tegenstelling tot andere providers, werkt NLEx standaard met een Alles in 1 pakket. Je kunt de verschillende onderdelen zoals interactieve televisie en vaste telefonie aan of uitzetten en zo jouw ideale internet abonnement samenstellen. Hierboven staan de mogelijkheden van de verschillende onderdelen weergegeven: internet abonnement, internet en televisie abonnement en het internet en bellen abonnement. Je kunt bij NLEx natuurlijk ook voor alle opties kiezen en een internet, bellen en televisie abonnement afsluiten.

Voordelen van alles in 1 van NLEx

Je hebt een grote keuzevrijheid doordat je opties uitschakelt. Je werkt eigenlijk vanuit een maximumprijs die door het uitschakelen van opties alleen maar lager kan worden.

Nadelen van alles in 1 van NLEx

De opties en mogelijkheden van internet, bellen en televisie bij NLEx is niet altijd even duidelijk. Besteed daarom extra aandacht aan de kleine lettertjes.

(Onbeperkt) mobiel internet abonnement

NLEx levert geen mobiel internet.

Zakelijk Internet abonnement

NLEx levert geen diensten die specifiek zijn afgestemd op de zakelijke markt. Ondernemers kunnen wel gebruikmaken van het alles in 1 abonnement, maar kunnen dan niet profiteren van diensten die aantrekkelijk (en soms zelfs noodzakelijk) zijn voor het MKB.