Online.nl is een van de jongste aanbieders van internet, televisie en telefonie in Nederland. Zij maken voor het leveren van hun diensten gebruik van het netwerk van KPN. Digitale televisie wordt geleverd door Canal Digitaal. Deze jonge provider garandeert kwaliteit te leveren tegen een scherpe prijs.

Internet abonnement

Online.nl biedt DSL en glasvezel internet via het netwerk van KPN. Je hebt bij DSL de keuze uit drie internetsnelheden: 30, 50 en 100 mb per seconde. De opties qua snelheid zijn afhankelijk van de mogelijkheden op jouw adres. Bij een internet abonnement van Online.nl krijg je een ZyXEL modem met WiFi gratis in bruikleen. Gratis beveiligingssoftware tegen spam en virussen vormt ook een standaard onderdeel van het internet abonnement.

Glasvezel

Glasvezel internet heeft een snelheid van maximaal 200 mb per seconde, maar wordt bij Online.nl alleen geleverd in combinatie met een abonnement voor digitale televisie. De snelheid is opnieuw afhankelijk van de mogelijkheden op jouw adres. Glasvezel is echter niet overal aanwezig. Doe de postcodecheck om te zien of glasvezel voor jou tot de mogelijkheden behoort. Internet via het glasvezelnetwerk is sneller en stabieler dan DSL.

Voordelen van internet bij Online.nl

Je hebt de keuze uit DSL en glasvezel, dat is handig omdat glasvezel nog niet overal beschikbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende internet abonnementen en het modem is altijd gratis, net als een virus- en spamfilter. Bovendien kun direct gebruikmaken van WiFi, zonder tussenkomst van een externe router.

Nadelen van een internet abonnement bij Online.nl

Je kunt geen los glasvezel abonnement afsluiten. Om te profiteren van het snelle glasvezelinternet ben je verplicht een televisie abonnement af te sluiten.

Internet en televisie abonnement

Online.nl levert digitale televisie via Canal Digitaal. Je krijgt standaard meer dan 70 televisiezenders, alle interactieve opties en Fox Sports Eredivisie 1, 3 en 5. De interactieve opties bestaan uit Programma Gemist (7 dagen), Begin Gemist, Pauzeren, Opnemen (meerdere programma’s tegelijk) en Video on Demand. Bovendien kun je met de Online TV App altijd en overal live tv-kijken.

Zenderuitbreidingen

Je kunt je zenderaanbod nog verder uitbreiden met de Premium zenders Fox Sports International, Ziggo Sport Totaal en Film 1. Daarnaast kun je kiezen voor Entertainment HD met zo’n 30 extra zenders die gericht zijn op entertainment en kinderen, zoals RTL Lounge, RTL Crime, ID, Animal Planet, Pebble TV en NickToons.

Voordelen van televisie bij Online.nl

Online.nl biedt een uitgebreid aanbod van televisiezenders en alle interactieve opties worden standaard geleverd. Bovendien zit het populaire Fox Sports Eredivisie in het basispakket waar je bij andere providers extra voor moet betalen. Daarnaast kun je met de Online TV App ook onderweg tv-kijken.

Nadelen van televisie bij Online.nl

Er zijn minder extra zenderpakketten beschikbaar in vergelijking met andere providers. Je kunt dit abonnement alleen afsluiten als er in jouw regio glasvezel ligt.

Internet en bellen abonnement

Je kunt alleen een telefoonabonnement afsluiten in combinatie met een internet abonnement. Binnen dit abonnement maak je automatisch gebruik van Bellen Basis en betaal je een laag tarief per minuut. Je kunt ook kiezen voor een belbundel: Bellen Onbeperkt Nederland, Bellen Europa en Bellen Wereld. Bij Bellen Onbeperkt Nederland bel je binnen Nederland tegen een vast bedrag per maand onbeperkt naar vaste én mobiele nummers. Je kunt deze bundel uitbreiden naar Europa of de hele wereld. Je betaalt dan verder geen belminuten. Een belbundel is een goede keuze wanneer je veel belt.

Voordelen van bellen bij Online.nl

Online.nl biedt deze telefoon abonnementen aan met gratis nummerbehoud. Je belt tegen een laag tarief. Als je veel belt, kan een bundel een goedkope optie zijn.

Nadelen van bellen bij Online.nl

Je kunt geen los telefoon abonnement afsluiten, je kunt alleen bellen met Online.nl wanneer je ook een internet abonnement of een alles in 1 pakket afneemt.

Alles in 1

Online.nl biedt een standaard alles in 1 pakket dat je zelf kunt uitbreiden. Zo bieden ze standaard DSL internet met verschillende snelheden aan, maar dit kun je eenvoudig wijzigen in glasvezel. Qua televisie bieden zij automatisch het basispakket Basis HD Plus met de optie dit uit te breiden met Entertainment HD en verschillende Premium zenderpakketten. Belbasis kun je uitbreiden met de verschillende belbundels waarmee je onbeperkt kunt bellen tegen een vast bedrag per maand.

Voordelen van een alles in 1 pakket bij Online.nl

Dit alles in 1 pakket kan een goedkope optie zijn, de standaard opties maken dit pakket aantrekkelijk.

Nadelen van een alles in 1 pakket bij Online.nl

Er is maar 1 Alles in 1 pakket waardoor de uiteindelijke prijs behoorlijk kan oplopen na het kiezen van de uitbreidingsmogelijkheden.

(Onbeperkt) mobiel internet

Online.nl biedt geen mobiele telefonie en/of mobiel internet aan.

Zakelijk internet abonnement

Online.nl biedt geen zakelijk internet abonnement aan. Ondernemers kunnen wel een abonnement afsluiten bij Online.nl, maar kunnen dan niet profiteren van aantrekkelijke opties voor de zakelijke markt.