Duizenden bedrijven in Nederland zijn de afgelopen tientallen jaren over gestapt op een VoIP oplossing voor de zakelijke telefonie. Alhoewel er steeds meer alternatieven komen om met klanten te communiceren als bedrijf, is de telefoon nog steeds een van de meest gekozen methodes door zeer veel klanten. Het is dan ook voor elk bedrijf belangrijk om telefonisch goed bereikbaar te zijn voor alle klanten. Wanneer er wordt gebeld is het belangrijk om frustraties als lange wachttijden en continue doorverbinden te voorkomen, omdat dit de klanttevredenheid negatief kan beïnvloeden. Met een VoIP bellen oplossing zijn er op dit gebied een aantal eenvoudige stappen te zetten die de service aanzienlijk kan verbeteren en bovendien de medewerkers ook meer flexibiliteit geeft en als klap op de vuurpijl ook nog eens financieel voordeel oplevert ten opzichte van traditionele telefonie.

VoIP biedt meer flexibiliteit aan de medewerkers

Bellen via het internet is ontzettend ontwikkeld over de laatste tientallen jaren. Op het gebied van kwaliteit doet internet bellen niet onder voor het bellen via een vaste (ISDN) lijn. In tijden waarin de kijk op kantoorwerk drastisch veranderd is en mensen steeds meer van huis af willen werken, is flexibiliteit erg belangrijk. Met een VoIP oplossing zeg je definitief vaarwel tegen een fysieke telefooncentrale op kantoor in bijvoorbeeld de meterkast met bekabeling door het hele pand heen. VoIP wordt beheerd vanuit de cloud en de data wordt op een externe server opgeslagen. Het doorschakelen is hierbij zeer eenvoudig en is het mogelijk om het bedrijfsnummer aan te sluiten op mobiele nummers, zodat mensen ook vanuit huis het bedrijf kunnen vertegenwoordigen. Naast de flexibiliteit die dit geeft voor de locatie van de medewerker, levert een zakelijk VoIP abonnement ook voordelen op om bijvoorbeeld de bereikbaarheid te vergroten en in daluren door te schakelen naar de mobiele telefoon. In een 24-uurs economie is het altijd een pluspunt om als bedrijf 24/7 bereikbaar te zijn.

Prestaties van het telefoonverkeer zijn makkelijk in te zien

Als werkgever biedt VoIP diverse slimme mogelijkheden die de prestaties van de telefooncentrale inzichtelijk maken. Via webapps en zelfs applicaties op de smartphone is het mogelijk om elk moment van de dag te zien wat de wachttijden zijn en de gemiddelde gespreksduur. Met deze data is het bijvoorbeeld mogelijk om de service te verbeteren en de personeelsplanning aan te passen op de piek- en daluren. Door het eenvoudig instellen van keuzemenu’s, wordt de ervaring van de klant een stuk aangenamer, de wachttijden korter en wordt iedereen direct doorverbonden naar de juiste afdeling. Het feit dat de kosten op contractbasis zijn bij VoIP, maakt dit ook op financieel gebied een zeer interessante optie voor steeds meer ondernemers.