Als jij een nieuw kantoor opent, dan zijn er heel veel dingen waar je aan moet denken.

Goede werkplekken

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat er goede werkplekken zijn. Wat een goede werkplek is, is erg afhankelijk van de persoon die op die plaats moet werken. Het is daarom belangrijk dat er een bureau en een stoel staan die in hoogte verstelbaar zijn. Bij voorkeur elektrisch of met een zwengel. Zo is alles dus heel eenvoudig in te stellen. Vooral als je flexplekken hebt, is dit erg handig. Op deze manier kan iedereen zijn of haar eigen werkplek op de juiste hoogte instellen. Dit voorkomt problemen met de nek, schouders, etc. Het laatste wat je wilt, is dat jouw medewerkers uitvallen door klachten die gekomen zijn door een verkeerde houding op kantoor, toch?

Opbergruimte

Het is natuurlijk ook belangrijk dat iedereen rustig en geconcentreerd kan werken. Dit kan alleen als het in de omgeving rustig en opgeruimd is. Zorg daarom voor voldoende opbergruimtes, zodat de spullen die niet gebruikt worden ook niet in het zicht liggen. Dit zou tenslotte alleen maar afleiden.

Apparatuur

Niets is zo vervelend dan wanneer de laptop of printer het af laat weten. Zorg er daarom voor dat je goede apparatuur koopt waar men goed mee kan werken. Ook de programma’s op bijvoorbeeld de computer moeten goed werken en last but not least: zorg voor een goede internetverbinding. Tegenwoordig gaat er heel veel via het internet en er wordt heel wat gemaild op kantoren, dus dit moet zeker goed werken. Als dit niet werkt, zullen mensen snel gefrustreerd raken. Goede spullen zijn dus een vereiste. Veel mensen denken dat deze spullen erg veel geld kosten en voor een beginnende ondernemer kan dit net te veel zijn. Denk daarom ook eens aan bijvoorbeeld een refurbished printer. Een refurbished printer is veel goedkoper dan een nieuwe en deze zijn eigenlijk net zo goed. Op deze manier kan je dus eenvoudig geld besparen.

Sfeer

Mensen zijn gevoelig voor sfeer. Zorg er daarom voor dat er her en der wat planten staan en dat er een schilderijtje aan de muur hangt. Ook wat achtergrond muziek zorgt bij veel mensen voor een goed gevoel. Je zult merken dat mensen af en toe wat mee neuriƫn en dat is natuurlijk erg prettig. Dit alles geeft een fijn gevoel voor jouw medewerkers, hierdoor zal de sfeer fijner zijn en dat is natuurlijk wat elke werkgever wil.

Innerlijke mens

Iedereen moet op z’n tijd wat eten en drinken. Zorg er daarom voor dat er een goede waterkoker en een goed koffiezetapparaat op kantoor aanwezig zijn. Hierdoor zullen de medewerkers af en toe even op en neer lopen. Het is belangrijk dat zij af en toe even bewegen, want het is niet goed als zij de hele dag alleen maar achter hun laptop zitten, hierdoor kunnen lichamelijke klachten ontstaan.

Veel succes met het uitkiezen van de juiste spullen!