Hoe veilig zijn jouw wachtwoorden? Nederlanders gebruiken massaal onveilige wachtwoorden! Ondanks de vele negatieve berichtgeving zijn veel mensen hier laconiek mee. Zwakke wachtwoorden zijn gemakkelijk te kraken en zeer risicovol. Het is nu belangrijker als ooit om voor een veilig wachtwoord te kiezen. Vooral voor ondernemers is het belangrijk om voor veilige wachtwoorden te kiezen. Hackers kunnen anders gemakkelijk toegang krijgen tot belangrijke bedrijfsinformatie. Dit kan bijvoorbeeld verkocht worden aan concurrenten zonder dat een bedrijf hier ook maar iets van in de gaten heeft. De laatste tijd is er steeds vaker berichtgeving in het nieuws over dergelijke hacks. Op het Darkweb zijn veel sites te vinden die wachtwoorden aanbieden van bedrijven en particulieren. Denk niet dat het hierbij slechts om een klein percentage van de internetgebruikers gaat.

Ga voor maximale veiligheid

Hoe veilig zijn jouw wachtwoorden? Dit is een belangrijke vraag om te stellen. Zowel voor particulieren als bedrijven is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Een veilig wachtwoord speelt een heel belangrijke rol. Wie kiest voor een veilig wachtwoord loopt simpelweg veel minder risico. Het is dus eenvoudig gezegd een kwestie van een veilig wachtwoord kiezen. Daarbij is het verstandig om dit wachtwoord regelmatig te veranderen.

Hoe kies je voor een veilig wachtwoord?

Voorkom dat internetcriminelen de wachtwoorden gemakkelijk kunnen kraken! De meeste wachtwoorden bestaan uit 8 willekeurige kleine letters. Dit kraken is voor hackers een fluitje van een cent. waar je als ondernemer op moet letten? Wat zijn de belangrijke eisen voor het kiezen van een veilig wachtwoord? Gebruik maken van een wachtwoord generator is een aanrader. Dit zorgt tools zijn volop gratis te vinden op internet. Deze handige tool maakt een uniek en veilig wachtwoord dat haast niet te kraken is.

Bedenk zelf een veilig wachtwoord

Waar je als ondernemer op moet letten? Wanneer je zelf een wachtwoord gebruikt let dan op de volgende zaken: Kies voor een combinatie van kleine en grote letters, cijfers en speciale tekens. Dit soort wachtwoorden zijn haast niet te kraken. Het is belangrijk dat je kiest voor iets wat anderen niet kunnen raden. Wanneer je bijvoorbeeld een liefhebber bent van een voetbalclub, gebruik dit niet in het wachtwoord. Het beste is om verschillende letters en speciale tekens te gebruiken zonder een betekenis. Dit maakt het extra moeilijk voor internetcriminelen om het te kraken. Vergeet niet om de wachtwoorden ergens veilig op te slaan of op te schrijven. Sla de wachtwoorden bij voorkeur niet op een computer die verbonden is met internet. Zorg ook voor goede beveiliging van een digitale blogsite. Een digitale blogsite dient goed beveiligd te worden!