Thuis werken vanaf een laptop of computer komt steeds vaker voor. Vooral ondernemers en zzp’ers zoeken steeds meer het eigen huis op om werkzaamheden vanuit te verrichten. Werken vanuit huis brengt natuurlijk ook vele voordelen met zich mee. dit lezen we terug op meerdere blogs voor ondernemers.

Voordelen thuiswerken voor ondernemers en zzp’ers

Thuiswerken is erg voordelig. Zo kun je besparen op de huur van een pand, de reistijd/reiskosten, de kosten van internet en de kosten van telefonie. Daarnaast biedt het werken vanuit huis meer vrijheid. Je kunt precies zelf weten wanneer je werkt. Dit brengt efficiëntie met zich mee. Daarnaast zijn er geen afleidingen en kun je je volledig focussen op je werk.

Thuiswerktips

Hier een aantal tips voor zzpers en ondernemers die willen werken vanuit huis:

  • Wees gedisciplineerd – Je moet jezelf er toe kunnen zetten actie te ondernemen.
  • Zorg er voor dat je werk en privé gescheiden houdt – Als je alleen woont is dit geen probleem. Als dit niet het geval is, is het slim om een werkruimte te gebruiken/creëren.
  • Maak een planning – Zorg dat je van te voren weet wat je die dag gaat doen.
  • Maak afspraken – Thuiswerken kan een eenzaam bestaan zijn. Zorg er voor dat je ook in contact blijft komen met anderen.

Deze tips voor zzpers en ondernemers zijn erg bruikbaar als je wilt beginnen met thuiswerken.

Zonder snel en betrouwbaar internet ben je nergens

Voor de thuiswerker is niets zo belangrijk als snel en betrouwbaar internet. Het grootste gedeelte wordt het werk namelijk via het internet uitgevoerd. Het beste wat je kunt doen om altijd snel en betrouwbaar internet te hebben is een glasvezelkabel installeren. Hierdoor heb je nooit meer last van traag en onstabiel internet. Ook kun je er voor zorgen dat de wifi router dicht bij je werkplek staat. Hierdoor krijg je een betere verbinding en dus sneller/stabieler internet. Het is ook mogelijk een wifi versterker in huis te halen. Dit apparaat versterkt het signaal, waardoor er een betere verbinding ontstaat.