Heb je al vaker gehoord van andere bedrijven dat ze een eigen systeembeheerder hebben, maar zie je momenteel nog niet echt het nut in van een systeembeheerder? Een systeembeheerder inhuren bij een ICT bedrijf uit Breda kan meer voor je betekenen dan je denkt. We vertellen je in dit artikel meer over de voordelen.

Regelmatig systeemupdates doen

Het regelmatig onderhouden van het systeembeheer is essentieel in een bedrijf. Het systeem wordt dan qua beveiliging aangescherpt, waardoor cybercriminelen buiten het netwerk gehouden kunnen worden. Het niet regelmatig updaten van het systeem kan leiden tot een datalek en grote gevolgen hebben voor het bedrijf. In de ergste gevallen kan het zelfs leiden tot een faillissement.

Verzorgen van software & hardware

Een systeembeheerder is tevens verantwoordelijk dat je een computer hebt die goed werkt. Denk hierbij aan een snelle computer, goed toetsenbord, muis en voldoende geheugen op de computer zodat voldoende opgeslagen kan worden. Daarnaast kan een systeembeheerder ook software installeren. Zo is het werken in de cloud tegenwoordig geheel vanzelfsprekend. Hiervoor kan ook een systeembeheerder zorgdragen. Sommige bedrijven kunnen er ook voor kiezen om dit zelf op te pakken, maar de ontwikkeling volgen elkaar in een rap tempo op. Mocht er iets vreemds gebeuren in de cloud, dan zal de systeembeheerder dit voor je oplossen terwijl je zelf hier eerst een behoorlijk onderzoek voor moet doen.

Back-ups maken & terugplaatsen

Hoewel de systeembeheerder er alles aan doet om de hackers buiten het systeem te houden, kan het nog steeds voorkomen dat ze er een keer inkomen en alles weghalen. Hiervoor worden er regelmatig back-ups gemaakt. Zo kan als er iets gebeurd het gehele systeem direct worden teruggezet zodat er eigenlijk geen data verloren gaat en direct verder kan worden gewerkt.

Opstellen noodplan

Mocht er onverhoopt toch wat gebeurt zijn, dan is het belangrijk om een noodplan te hebben. Deze kan in samenwerking worden gemaakt met het management van het bedrijf. Hierin kan worden opgenomen wanneer de systeembeheerder exact ingeschakeld zal moeten worden.