Een nieuwe provider vergelijken? Dat doe je natuurlijk online, bijvoorbeeld om zeker te weten dat je nog steeds de goedkoopste keuze maakt. Om vooral niet te veel te betalen, voor een snelle internetverbinding en bijvoorbeeld met een televisieabonnement dat bij je past.

Provider vergelijken: 3 tips om op te letten

Benieuwd hoe je de goedkoopste internet provider vindt, én houdt? Gebruik 3 van onze handige tips:

  • Snelheid van het internet
    • Combinatie met televisie en bellen
    • Apparatuur in bruikleen?

1. Snelheid van het internet

Kijk goed naar de snelheid van het internet. Om de providers te vergelijken en de snelste verbinding te kiezen. Of om daar juist niet te veel voor te betalen, als je niet het snelste abonnement nodig hebt.

Grofweg kun je uitgaan van de volgende richtlijnen:

  • Draadloos surfen, mailen en af en toe muziek luisteren: 20 Mbit/s
    • Grotere bestanden uitwisselen en regelmatig video’s streamen: 40 Mbit/s
    • Online gamen en in HD video’s streamen: 50 Mbit/s

Let op: de richtlijnen gelden per persoon. Wil je er met meerdere personen tegelijkertijd gebruik van maken? Kies dan voor een hogere snelheid van jouw abonnement.

2. Combinatie met televisie en bellen

De goedkoopste internet provider kiezen? Kijk verder dan je abonnement voor internet alleen. Soms kun je gebruik maken van aanbiedingen voor zowel internet als televisie en bijvoorbeeld (vast of mobiel) bellen.

Vergelijk de combinatieaanbiedingen, die vaak goedkoper zijn dan het los afnemen van de verschillende diensten. Eventueel met leuke extra’s, zoals een zenderpakket, gratis antivirus of onbeperkt bellen met andere klanten bij die provider.

3. Apparatuur in bruikleen?

Een provider vergelijken en zeker weten dat je niet ongemerkt te veel betaalt? Let goed op de manier waarop je gebruik mag maken van de apparatuur. Zoals een modem en router voor het internet of een smartcard, CI+-module of een mediabox om digitaal televisie te kijken.

Krijg je de apparatuur in bruikleen en betaal je daarvoor kosten? Of moet je bijbetalen als je een extra exemplaar nodig hebt? Neem dit mee in je vergelijking, om onder de streep niet per ongeluk toch meer te betalen dan je van plan was.

Goedkoopste internet provider: online vergelijken

Je wilt de goedkoopste internet provider vinden? We helpen je met de bovenstaande tips de providers te vergelijken. Door goed te kijken naar wat je nodig hebt en naar wat het abonnement kost.

Ook als je al jaren klant bent. En sterker nog, juist als je al langere tijd klant bent. Om zeker te weten dat je nog de goedkoopste keuze maakt. Of om voortaan eenvoudig te besparen, zodat je op een voordelige manier kunt vertrouwen op razendsnel internet, je favoriete televisieprogramma’s en bijvoorbeeld een vaste telefoonlijn om met je beste vrienden te bellen.