Steeds minder mensen kiezen voor een prepaid telefoon en velen stappen dan ook over naar een sim only abonnement. Toch vinden mensen het vaak lastig om te kiezen tussen alle verschillende abonnementen bij al deze tientallen providers. Om je te helpen bij het vinden van het juiste abonnement, kun je gebruik maken van een vergelijkingssite. Deze helpt je bij het zoeken en eventueel overstappen naar jouw gewenste abonnement.

Wat is sim only eigenlijk?

Een sim only abonnement is een mobiel abonnement zonder telefoon. Dit houdt in dat je bij dit abonnement alleen betaalt voor een belbundel en een internetbundel. De aanschaf van een telefoon is bij dit abonnement niet inbegrepen. Je kunt in dit geval dus zelf een nieuwe telefoon aanschaffen. Om het nog voordeliger te maken kun je ook op zoek gaan naar een refurbished telefoon. Refurbished houdt in dat je een telefoon koopt die al eerder is gebruikt, maar die een opknapbeurt een tweede leven krijgt. De telefoon is helemaal nagekeken, schoongemaakt en waar nodig gerepareerd. Je hebt dus eigenlijk een nieuwe telefoon voor een lager bedrag. Daarnaast kun je een sim only abonnement ook gebruiken voor een mobiele telefoon die je nog had. Het voordelige aan een sim only abonnement is dat je abonnementskosten veel lager zijn dan bij een ander abonnement. Dit komt omdat de kosten die je maandelijkse betaald, alleen voor de bundels zijn. Je hoeft dus geen extra kosten te betalen voor het afbetalen van een toestel en dat is natuurlijk voordeliger voor de portemonnee. 

Meer voor minder

Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk bellen, sms’en en internetten voor een zo laag mogelijke prijs. Om erachter te komen welk sim only abonnement het beste bij jou past, kun je verschillende abonnementen met elkaar vergelijken. Je kiest de opties die passen bij jouw wensen. Wil je een grote belbundel omdat je vaak in gesprek bent met klanten voor je werk? Of kies je juist voor een grote internetbundel omdat je heerlijk uren wilt scrollen op social media? Wanneer je weet wat voor een abonnement je wilt, is het tijd om verschillende abonnementen met elkaar te gaan vergelijken. Op verschillende vergelijkingssites vind je alle sim only deals overzichtelijk en duidelijk naast elkaar. Je vindt dezelfde bundels bij verschillende providers, steeds voor een andere prijs. Door het vergelijken van alle sim only abonnementen op een vergelijkingssite vind je gemakkelijk en snel het abonnement wat past bij jou!