Als ondernemer kun je andere eisen stellen aan een internet abonnement dan een particulier. Je hebt misschien hoge eisen qua internetsnelheid en/of je bent op zoek naar een provider die zakelijke dienstverlening kan faciliteren. Vraag je echter af: is het echt noodzakelijk om een zakelijk internet abonnement af te sluiten? Wat is de meerwaarde van een zakelijk internet abonnement?

De meerwaarde van een zakelijk internet abonnement

De meeste providers bieden internet abonnementen aan die qua snelheid prima zijn voor de gemiddelde ondernemer. Ook het aanbieden van meerdere e-mailadressen, een domeinnaam en ruimte voor een website is eerder regel dan uitzondering. De meerwaarde van een zakelijk internet abonnement zit met name in de extra diensten die voor de ondernemer aantrekkelijk zijn.

Zakelijke opties

Je kunt de zakelijke internetverbinding ook gebruiken voor pinbetalingen en alarmdiensten. Extra opties als hostingservice, Office 365 en een ruimte in de Cloud, kunnen ook een reden zijn om een zakelijk internet abonnement af te sluiten. Wie meer snelheid nodig heeft kan een zakelijk glasvezel internet abonnement afsluiten met een snelheid tot maar liefst 1 GB per seconde. Een ander voordeel van een zakelijk internet abonnement is een helpdesk die 24 uur per dag te bereiken is. Een must wanneer je een bedrijf hebt dat 24 uur per dag draaiende gehouden moet worden.

Nadelen van een zakelijk internet abonnement

Wanneer je genoeg hebt aan de reguliere internetsnelheid, meerdere e-mailadressen, een domeinnaam en een website is een zakelijk internet abonnement een dure keuze. Je kunt dan net zo goed een gewoon abonnement afsluiten. Een ander nadeel van een zakelijk internet abonnement is dat je vaak diensten af moet nemen waar je niet op zit te wachten, zoals bijvoorbeeld interactieve televisie.

Wanneer kies je voor een zakelijk internet abonnement?

Je kiest voor een zakelijk internet abonnement als je sneller internet nodig hebt en gebruik wilt maken van een breed scala aan zakelijke online diensten.

Welke zakelijk internet abonnementen zijn er?

Je kunt kiezen tussen zakelijke internet abonnementen, zakelijke internet en telefoon abonnementen, zakelijke internet en televisie abonnementen, zakelijke alles in 1 pakketten of zakelijk mobiel internet. Zakelijk mobiel internet maakt soms ook deel uit van een ander zakelijk internet abonnement. Ook is het mogelijk om korting te ontvangen wanneer je meerdere diensten bij een provider afneemt.

Bij wie kan ik terecht voor een zakelijk internet abonnement?

Niet iedere provider biedt zakelijk internet aan. Je kunt voor een zakelijk abonnement terecht bij Ziggo, KPN, Tele2, Telfort en T-Mobile. Deze providers leveren internet abonnement voor kleine en middelgrote ondernemingen. Bij de overige providers kun je als ondernemer ook een internet abonnement afsluiten, maar dan profiteer je niet van specifieke zakelijke diensten en extra’s.

Ziggo

Ziggo biedt internet, bellen en televisie ook zakelijk aan. Zij hebben verschillende pakketten die volledig zijn afgestemd op de zakelijke markt. Met Internet Pro profiteer je als ondernemer optimaal van zakelijke aanvullende diensten zoals Office 365, een VoIP-telefooncentrale of professionele wifi met een gescheiden gastennetwerk.

KPN

KPN biedt zakelijke abonnementen voor mobiele telefonie, internet, bellen en tv aan. Daarnaast kun je gebruikmaken van de Cloud en andere online diensten. Deze internet abonnementen zijn volledig afgestemd op de behoeften van ondernemers. KPN levert onder andere snel internet, een hostingservice en meerdere domeinnamen.

Tele2

Tele2 biedt verschillende zakelijke diensten aan via DSL, glasvezel en radio. Zij bieden ook extra opties als DDoS-Protection, IP Alarmtransport en pinnen over IP. Je kunt het zakelijk internet abonnement uitbreiden met vaste en mobiele telefonie.

Telfort

Telfort biedt Zakelijk Internet, Mobiele Telefonie en Hosted Telefonie aan. Daarnaast heeft Telfort ook Alles in 1 Zakelijk: een zakelijk internet, televisie en bellen abonnement. De zakelijke internet abonnementen van Telfort zijn scherp geprijsd.

T-Mobile

T-Mobile levert zakelijk alleen mobiel internet. Je kunt kiezen tussen Zakelijk Data Sim Only (1, 5, 10 GB of Unlimited data) of een abonnement in combinatie met een smartphone of tablet. Ondernemers kunnen wel een abonnement voor internet, televisie en telefonie afsluiten, maar niet profiteren van zakelijk aantrekkelijke opties.

Zakelijk mobiel internet abonnement

Bij bovenstaande providers kun je (ook) een zakelijk mobiel internet abonnement afsluiten. Andere providers leveren geen zakelijk mobiel internet, maar je kunt als ondernemer wel een abonnement afsluiten. Je kunt dan echter geen gebruik maken van zakelijke faciliteiten die andere providers wel aanbieden. Wanneer je geen specifieke eisen hebt op het gebied van mobiel internet, kan een niet-zakelijk mobiel internet abonnement een goedkope keuze zijn.

Zakelijke internet vergelijken en besparen

Het kan lastig zijn om zakelijk internet abonnementen te vergelijken, daarom helpen wij je op weg. Het is handig om van tevoren voor jezelf in kaart te brengen wat jouw bedrijf nodig heeft. Heb je al die extra online diensten niet nodig? Dan kan het voordeliger zijn om een gewoon internet abonnement af te sluiten. Ook deze abonnementen kun je bij ons vinden via internet vergelijken. Door middel van een eenvoudige postcodecheck zie je in een oogopslag welke internet abonnementen er op het adres van jouw bedrijf beschikbaar zijn.